Skip to main content

Zwabberende ballen (008)

20 juli 2006
Hits: 640

vrijdag 28 juli-2006
Over living on the edge gesproken. Zoals we al eerder meldden heeft de hoofdpersoon van deze serie in de tweede helft van de jaren negentig een echte klapper gemaakt met Capitol Online. In hoog tempo wist hij voor zijn internet provider drommen abonnees te lokken door onder andere gebruik te maken van het zogenaamde KLM Flying Dutchman-programma. Kreeg je van Robbedoes een “gratis” CD. Als je die installeerde was je fallus colossus, want dan zat je voor lange tijd vast aan een bijdrage aan Robbie’s Capitol Online, die je populariteit in de kroeg voor geruime tijd een flinke boost zou  hebben bezorgd.
Niet gehinderd door enige kennis van zaken nam KPN in 1998 het geesteskind van onze Libanees-Zwitserse Nederlander over voor een bedragje dat zou hebben geschommeld tussen de 10 en 12 meloen gulden en parkeerde het korte tijd daarna met een schaamteblos op de kaken ergens in een hoekje bij Planet.nl. Foutje, bedankt.
Nog een leuk geintje. Gaan we flink voor terug in de tijd. In 1980 lekte er koelvloeistof op een stel ingevroren nasi-happen van Unileverdochter Iglo. Twee luitjes in Venray pleegden ongewild eutha-nasi en Unilever boerde dat jaar als gevolg van het schandaal een forse voorraad nullen achteruit. Niet alleen door het nasi-effect trouwens, maar ook door in zee te gaan met onze toen nog jeugdige vriend. Die hield in die tijd namelijk het oude PvdA-hoofdkwartier in Amsterdam bezet om het voor kraak te behoeden. Wat deed Robbie? Hij arrangeerde een gesprek met de Iglo-directie en legde haar het plan voor om een stel panden op AA-locatie die onder zijn controle vielen om te katten in “convenience food”-zaken. Diepvries dus. En Iglo stonk erin.
Eerlijk is eerlijk: fantasie heeft ie, onze Rob. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
20 juli 2006
Zwabberende ballen