Skip to main content

Briefjes (003)

08 april 2017
Hits: 509

maandag 3 april-2006
De laatste 66 Democraten roeren zich. Gisteren een formidabel interview in de Telegrof van Boris Dittrich, de held van de Cubaanse verzetsbeweging (1). Zo bleek uit het artikel onderandere dat Boris na zijn besluit om zich eindelijk als fractieleider terug te trekken een schattig briefje te hebben gehad van een mevrouw die vond dat ie zulke leuke krullen had.
We zeggen “eindelijk”, want Boris’ gehannes rond onze heilige missie naar Afghanistan was niet zijn eerste afgang.
Wat zei onze krullenbol bijvoorbeeld na de Tweede Kamer-verkiezingen in 2003? D’66 gaat niet in een regering zitten met CDA en VVD. En wat deed ie? Juist. U gaat door naar de volgende vraag.
Ander voorbeeld: Was de club van Boris voor of tegen het boren in de Waddenzee? Tegen. Wat gebeurde er? Alweer goed. We gaan verder.
Weet u nog hoe die Bourgondisch mummelende Verhagen en die borst vooruit en kont naar achteren van de VVD greinzend bij Boris op zijn rug stonden te rammen vanwege dat beroemde principe-accoord? Oké, de geweldige bestuurlijke vernieuwing van de gekozen burgemeester dan maar even niet, maar D’66 eiste wel 2½ miljard voor het onderwijs. En wat werd het? Jezus, u weet wel veel. Ja, het werd 125 meloen per jaar. Leuke sigaar uit eigen
doos trouwens, want als je meteen flink gaat bezuinigen in het onderwijs, dan heb je aan die 125 meloen net genoeg om de openvallende gaten te dichten.
O, en wie was tegen de legitimatieplicht? Tsjiiii, u bent niet normaal. Wij vragen niks meer.
Kortom, Boris heeft als fractieleider in feite geen hol bereikt. En zijn partij wordt verder gedecimeerd tot D’22. Maar hij heeft leuke krullen. Dat wel.
Nou zou je denken dat zijn opvolger ferm het roer omgooit. Maar afgelopen week liet Lousewies van der Laan weten dat D’66 het beleid van Jan Peter’s gruwelkabinet voortaan trots zou gaan uitdragen. Vanwege het succes van de economische revolutie die het had veroorzaakt. Bedoelt Lousewieske misschien de komst van voedselbanken, pyjamadagen, praatpalen op stations, goedkope Poolse arbeidskrachten, eigen risico voor halve dooien etcetera? Als dat zo is, moet ze als de wieseweerga krullen laten zetten. Krijgt ze misschien binnenkort ook schattige briefjes.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017