Skip to main content

Riool (030)

26 maart 2017
Hits: 492

donderdag 16 maart-2006
Vernamen wij gisteren uit welingelichte kringen dat Victor Belle zich weer aan het front zou hebben gemeld. Wie dat is? Ja, wel effe bij de les blijven. Victor is de ouwe hushpup van Anja Jansen. De Zandvoortse schone die samen met de koene Telegraafridder John van den Heuvel ooit naar Suriname trok om haar kind te redden uit de klauwen van pappa Victor (1).
Dat was niet het enige probleem waarmee Belle toentertijd geconfronteerd werd. Hij zeilde namelijk ook nog eens achter een flinke rol Surinaams gaas, omdat ie al duikende bezig was geweest een paar pakjes mindbenders van een scheepswand te krabben. Schijnt zelfs in ons voormalig wingewest niet voor iedereen te zijn toegestaan.
Of Vic werd bevangen door de hitte achter dat gaas of dat ie gewoon meer weet dan wij, wie zal het zeggen. Maar hij ontwikkelde de theorie dat zijn arrestatie in direct verband stond met de humanitaire missie van Anja en John. Zijn duikoperatie was verraden. En wie hij verantwoordelijk stelt voor dat verraad is zelfs voor iemand die denkt dat Joop van den Ende en Reinout Oerlemans dragende rollen gaan vertolken in de op stapel staande verfilming van “Bulletje en Bonestaak” niet moeilijk te raden.
Komt nog bij dat Victor ook van mening schijnt te zijn, dat Anja recht heeft op zo’n tien meloen euro van meneer De Kort uit Helmond. Want de inmiddels eenzijdig verbroken liaison tussen die twee had volgens Vic alle trekken van een huwelijk en dus kan het niet zo zijn dat Anja zo maar op de Zandvoortse keien wordt gemieterd, als het meneer De Kort toevallig beter uitkomt.
We zijn er nog niet achter op welke wijze Belle zijn mening heeft kenbaar gemaakt in de lieflijke Helmondse dreven en welk belang hij daarbij heeft, maar wij voelen aan ons zeewater dat dat maar een kwestie van tijd is. Misschien leest u het een dezer dagen wel in De Telegraaf. Of op deze site natuurlijk. Stay tuned.

1. Zie aflevering 6 van deze serie op onze onvolprezen Followup-site.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2017