Stork en de Joint Strike Fighter
donderdag 11 mei-2006
Professor Pim scheen er net zo tegen te zijn als Marijnissen. De betere complottheorie brengt de moord op Fortuyn in verband met zijn Dnjet tegen de JSF.
In elk geval ging zijn erfopvolger, vrijmetselaar, lid van de Defensie Schietvereniging en vliegtuigspotter Mat Herben met zijn losgeslagen zooitje van pornoboer, varkensboer, WACL-lid (Word Anti Communist League), bange marechausseecommandant en Elsevier hoofdredacteur met oliebelangen razend snel om. Die JSF kwam er wel. Later bracht Gerrit Zalm, immer in voor een feestje, nog een bezoek aan de bruiloft van de dochter van Clifford Sobel. De Amerikaanse ambassadeur die zich zo verdienstelijk had gemaakt door druk op Fortuyn uit te oefenen met een Da. Het Nederlandse bedrijf dat eigenlijk het meeste van de Defensie-order van de eeuw profiteert is Stork. Ze hebben zojuist weer een order binnen gehaald voor 170 miljoen dollar. In totaal heeft Stork nu voor rond de 500 miljoen dollar aan opdrachten binnen rond de ontwikkeling van de JSF. Da's leuk voor de Nederlandse economie.
Maar hoe Nederlands blijft Stork eigenlijk? Als we de berichten voor de beleggers onder ons mogen geloven staat Stork op het wensenlijstje van de investeringsfirma van de schatrijke Amerikaanse families Rockefeller en Harriman. Die hebben hun oude geld ooit verdiend in bijvoorbeeld de olie (Standard Oil, het huidige Exxon) en de spoorwegen. Maar daarnaast hebben ze immer een belangrijke positie ingenomen in de Amerikaanse politiek. Dus als die overname doorgaat hengelen de Amerikanen eigenlijk weer de Nederlandse bijdrage aan de JSF bij zich zelf naar binnen. Professor Pim draait zich om in zijn graf te Provesano. Herben slaapt er geen minuut minder om.