Skip to main content

Octopussy (240)

10 januari 2017
Hits: 494

vrijdag 28 april-2006
Goochem was het misschien niet, maar Willem Endstra maakte in een geheim dossier ook notities van zijn gesprekjes op de achterbank. Zoiets van: bezoek gebracht aan drie heren in verband met hypotheek. Dat dossier bewaarde hij in zijn pand in IJmuiden. Op een kwaaie nacht werd er ingebroken en niet lang daarna vroeg de voorgevel wie die “drie heren” waren. Endstra maakte zich er met een dooddoener van af. Maar Holleeder had aan weinig woorden genoeg. Citaatje:

“ ... waarop Holleeder aangaf dat Endstra alles had opgenomen en dat zou Pen (advocaat) aan Justitie hebben doorgegeven en Holleeder weer van de politie hebben vernomen. Hierop heeft Endstra aangegeven dat Holleeder dan toch echt deze keer verkeerd geïnformeerd was, omdat hij helemaal niks opgenomen heeft en de enige die alles opneemt Holleeder zelf was. Holleeder beschikt over allemaal “James Bond-dingen”.
Endstra heeft aangegeven dat als hij overhoop geschoten wordt er bij een notaris in den lande een stuk ligt hoe zijn financiële situatie in elkaar steekt, omdat hij het heel vervelend zou vinden, dat als hij dood is zijn familie lastig gevallen wordt.
Holleeder gelooft niet dat Endstra geen aangifte heeft gedaan en denkt dat het niet helemaal snor zit.
Endstra beschikt over 130 spoorwagons en die wilde Holleeder kopen, als laatste. Hij wilde ze dan op krediet kopen en nooit betalen. Dan was Endstra ervanaf en Endstra wilde dat wel, want hij wil ervanaf. Endstra houdt er rekening mee, dat hij het er niet levend vanaf gaat brengen, zowel wanneer hij wel als niet zal betalen.
Endstra heeft het dossier van de wagons meegegeven. Nadat Holleeder het verhaal had gehoord heeft hij dit dossier weer teruggebracht, omdat hij schijnbaar niet meer durfde.
“Nee, het lijkt me niet zo’n goed idee in deze situatie”, had Holleeder aangegeven.
Holleeder zegt dat Endstra met Justitie spreekt en Endstra heeft aangegeven dat dit klopt, maar dat dit anders ligt dan Holleeder denkt, omdat Justitie hem vroeg aangifte te doen en dat heeft Endstra niet gedaan.
Moszkowicz heeft Endstra op kantoor ontboden en heel geheimzinnig in een kast (omdat hij denkt dat zijn hele pand wordt getapt) vertelde hij Endstra dat het Justitie/politie alleen maar om Endstra zelf ging.
Moszkowicz gaf aan dat Endstra op moest passen met meneer Van Looijen, omdat het enige doel was hem (Endstra) in de gevangenis te krijgen. Omdat ze dat als de kroon op hun werk zagen en Holleeder was maar een ordinaire boef en daar ging het ze niet om
”.

Zie het voor je? Bram en Willem I samen in zo’n geval van IKEA of zo op Bram zijn kantoor. Om Willem te bewegen voor zijn eigen bestwil de gesprekken met Jan van Looijen en zijn koddebeiers af te breken. Geinig hè? Dat zou zo’n beroemde scenarist als Simon de Waal niet eens bedenken. En dan heb je het toch over iemand. Anyway, stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
10 januari 2017