Skip to main content

Octopussy (206)

10 januari 2017
Hits: 509

maandag 6 februari-2006
Een van de Amsterdamse vastgoedboeren die volgens onze grote broers door Willem Holleeder cs. zou zijn afgeperst is Rolf Friedländer. Loopt al een tijdje mee, die Rolf.
Maar timmert niet zo aan de weg, tenzij er een pandje opgeknapt moet worden.
Wij lopen Fredje Teeven uiteraard niet graag voor de voeten, maar nou die toch zo lekker bezig is willen we hem toch even wijzen op de afleveringen 71 tot en met 73 van deze serie (1). Die gaan namelijk over Rolf en zijn avontuurlijke verbindingen met de ruw van ons weggenomen Willem Endstra, diens raadsman in sluwe zaken Abraham Zeegers en voormalig D’66-senator Adriana Vrisekoop.
Verder zou een Joegoslavische onverlaat in de jaren negentig al eens gedreigd hebben Rolf’s zoon iets eerder dan de bedoeling was een ritje naar Stazione Termini te bezorgen vanwege een conflict in de persoonlijke levenssfeer. Een conflict dat door Rolf zelf zou zijn opgelost. Mogelijk door met een flinke bundel florijnen te wapperen. En daarmee zit je dan meteen in de sfeer van afpersing, “de Joego’s” en - als je al die verhalen geloven mag - de man die ooit voor een tijdelijk onderkomen zorgde voor Freddie Heerlijk Helder en diens chauffeur.
Dus Fred, gewoon even lezen. Misschien heb je er wat aan. Stay tuned.

(1) Zie onze Followup-site.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
10 januari 2017