Skip to main content

Khanebraaiers (007)

26 maart 2017
Hits: 438

donderdag 26 januari-2006
Frits Veerman kan het schudden. De klokkenluider in de zaak Khan, wiens leven zoals te doen gebruikelijk na dat luiden van de klok door de Nederlandse overheid voor een deel naar de kloten is geholpen, krijgt geen eerherstel. Laat staan een financiële tegemoetkoming voor de geleden schade of een lintje van Bea. Noppes.
Dat viel op te maken uit het beschamende debat over de nucleaire “spionage”-affaire uit de jaren zeventig, die in de decennia daarna wereldwijde gevolgen kreeg. De drie Stooges uit de Balkenbende (ZKH Brinkhorst, gesecondeerd door Donnie en Remmie) vonden dat geouwehoer over Veerman van de geachte afgevaardigde Van Velzen maar niks. De ernstige ZKH vond dat we die zaak niet moesten oprakelen. De grappige Donnie (“ik ben bijna klaar met mevrouw Karimi”) vond dat het zijn pakkie-an niet was, omdat de zaak rond de voormalige FDO-fotograaf nooit het bureel van het OM-gebefte had gehaald. En de domme Remmie wist niet eens wat de zaak-Veerman inhield. Brullen.
Ook over de kwestie Slebos was het gieren geblazen. De vriend van Khan, die tot in deze tijd toe de Paki’s heeft geassisteerd bij het maken en perfectioneren van de Islamitische atoombom, kreeg onlangs daarvoor een strafje van één jaar, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Da’s effe wat anders dan Frans van Anraat. Die kreeg 15 jaar voor zijn mik omdat Snorremans met de chemische troep die Frans had aangesleept de Koerdische bevolkingsgroep in Irak had gemillimeterd. Kijk, dus als die Paki’s bijvoorbeeld buurman India hadden verrast met een ouderwetse nucleaire strafbully, dan had Slebos waarschijnlijk van de kadi wat langer mogen zuchten in een benauwd staatsonderkomen.
Wat dat betreft bleven de drie Stooges keurig in de pas met hun vroege voorgangers, die na de oorlog nalieten om luitjes als professor Kistemaker langdurig op te bergen wegens hun inspanningen om Adolf cs. aan een atoombom te helpen. Snorretje had hem niet op tijd gekregen, had hem dus ook niet gebruikt, dus was Kistemaker niet strafbaar. Amen.
Maar we moeten niet blijven zeiken over dingen die in het (verre) verleden fout zijn gegaan.
Daar schieten we niks mee op. Sorry Frits. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2017
Khanebraaiers