Skip to main content

Octopussy (215)

23 december 2016
Hits: 541

donderdag 23 februari-2006
Het is wel lekker als je af en toe wat steun ondervindt uit de samenleving. Kregen we naar aanleiding van het eerste stukkie over de curieuze combine Hummel – Meiri van een welingevoerde lezer het volgende mailtje:

“Klaas Hummel heeft in een krant toegegeven, dat hij Meiri heeft ingeschakeld om afluisterapparatuur op te sporen in zijn kantoor en auto. Voor inderdaad 50.000 euro. Ook wou Hummel weten hoe de problemen die Endstra had met o.a. Holleeder zijn uitwerking konden hebben op de belangen in gezamenlijke vennootschappen van Hummel en Endstra. Meiri bracht hem niet veel nieuws volgens Hummel. De meeste dingen wist Hummel al uit de media”.

Voor het gemak ervan uitgaande dat bovenstaande info juist is, dan huurde Hummel dus veiligheids-expert Meiri in om zijn kantoor en zijn auto te sweepen. En met twee oren te sonderen naar het effect van de groeiende eilie tussen zijn ouwe gabber en Holleeder op de nering die Willem en hij samen dreven, met als lichtend voorbeeld het hoofdstedelijke World Fashion Center. Want met name banken houden niet van eilie en zeker niet op het niveau van bij Brammetje M. geregistreerde brommers en Panzerkreuzers.
So far, so good. Blijft de vraag waarom Hummel nou juist Meiri in de arm nam. En waarom een relatief eenvoudige sweep-operatie en wat rondneuzen naar de talk of the town een ronkende naam als Operatie Reebok meekreeg. Klinkt meer naar opgejaagd wild en het gebruik van kofferbakken. Maar wie gaf de opdracht voor wat?
Keren we terug naar de getuigeverklaring die in de vorige aflevering aan bod kwam. Naar de allereerste vraag die wij ook hadden gesteld als we een opleiding bromsnor hadden gevolgd: Wat is het project Reebok?
Antwoord: “Dit had te maken met meneer Hommel (!!!!, red.). Meiri gaf aan dat het voor mij niet relevant was, maar dat Prins hier alles van wist. Meiri had beveiliging gedaan”.
Bedoeld wordt Harm Prins. De man die zo’n prominente rol speelde bij de teloorgang van ExcelAviation Group van Erik “Icarus” de Vlieger. Om de zaak net zo helder te houden als een aangelengd bordje kippensoep bij onverwacht bezoek, laten we de vraag of de uitspraak van Meiri correct was maar even in het midden.
Vraagt bromsnor wat voor werkzaamheden Meiri binnen Reebok heeft uitgevoerd.
Antwoord: “Beveiliging. Ik heb geen idee wat dit precies inhield. Meiri zal zijn reden hebben om het mij niet te vertellen. Ik heb mijn reden om het niet te willen weten. Wat ik weet wordt ik mee belast...”.
Vraagt bromsnor wat de getuige kan vertellen over de factuur van Hommel (!!!, red.).
Antwoord: “... Bij de adressering wist Meiri mij niet te vertellen waar de factuur naar toe moest. Meiri belde toen met zijn mobiele telefoon. Er werd daarop teruggebeld naar het secretariaat door een onbekende die een adres doorgaf. Ik kreeg dit adres van een secretaresse in het bijzijn van Meiri. Vervolgens heb ik de factuur overgetypt van een handgeschreven kladje wat Meiri mij had overhandigd. Ook op dit kladje stonden parafen. Meiri gaf wel aan dat het ter attentie van Klaas Hommel (zucht, red.) gezonden moest worden, omdat niemand anders deze envelop mocht openen”.
Het lijkt allemaal erg op een bijmekaar geharkte thriller van Simon de Waal of zo. Maar het gaat wel degelijk om het echie. Het gaat om poen. Dat moge bijvoorbeeld blijken uit de laatste uitstoot van de getuige:
“Nu ik na zit te denken over ons gesprek schiet mij het volgende tebinnen. Meiri zei mij dat hij ook geld verdiende door partijen bij elkaar te brengen. Hij noemde in deze relatie dat of Hommel - De Vlieger of Prins - De Vlieger of Hommel - Prins als meer dan water en vuur waren. Deze partijen mochten nooit te weten komen dat hij voor beiden werkte”.

Izhtak Meiri zit al een tijdje achter het gaas. Dat geldt nu eveneens voor Willem Holleeder. Allebei op verdenking van afpersing. Je zal toch net als Klaas Hummel wat poen verzameld hebben en je hele hebben en houwen willen beveiligen. Kom je toch bij rare snuiters terecht. Dan maar liever elke ochtend een sneetje brood met schuifkaas. Is gezonder. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
23 december 2016