Skip to main content

Octopussy (257)

18 januari 2017
Hits: 621

dinsdag 29 augustus-2006
In de verhalen over de durfverdieners komen nogal eens garagebedrijven en autodealers voorbij. Zo verhuurde de Amsterdamse ondernemer Jaap Talsma in de vroege jaren negentig zijn voitures aan een bonte rij zogenaamde Joego’s, die tot de côterie van Joca Jocic behoorden. Of dat direct in verband is te brengen met Jaap’s ruw overlijden in die periode is niet met zekerheid te zeggen, maar onwaarschijnlijk is het niet.
En dan heb je in Rotjeknor Mercedesdealer John van Dijk. Wat daar aan ongeregeld over de vloer kwam (komt?) wil je niet weten. Van Joego’s tot Cor van Hout, van LPF-ers tot Piet Schneider. Allemaal om boven koffie te drinken. Tuurlijk.
Verder is op dit terrein ook de onderneming van meneer Brouwer aan de Lucasweg in Haarlem buitengewoon interessant. Als je toevallig een gepantserde auto wil hebben tegen rondvliegend lood of je vehikel wil laten voorzien van een moeilijk te ontdekken ruimte voor ondeugende dingen dan moet je daar wezen. Dat was dus errug aantrekkelijk voor luitjes als Holleeder cum suis (onder wie maître Brammetje Moszkowicz) om daar af en toe eens langs te gaan en in een kamertje boven een lekker bakkie te nemen en wat te keuvelen over de dagelijkse gang van zaken.
Maar nu we toch bezig zijn, er is nog een alleraardigst bedrijfje in dit genre. Effies een quote uit een wat ouder justititieel verslagje:

“Garage Van Asselt. Evert Tweehuizen, die volgens onbevestigde info thans een leidinggevende positie zou hebben binnen de Schneider-organisatie, gebruikte auto’s voor het vervoer van verdovende middelen, die op naam stonden van dit bedrijf, evenals het mobiele nummer 06 – 52865623”.

Wel, wel. Evertje. Hebben we nogal wat over gepubliceerd (1). Maar het bleef niet bij de klandizie van deze vermaarde informant van Fred Teeven, want ook de jongens van Johan Verhoek waren destijds kind aan huis bij het inmiddels in grote moeilijkheden geraakte garagebedrijf in de Gooische regio. Hoe dat laatste zo gekomen is, hoort u mogelijk binnenkort in dit theater. Stay tuned.

1. zie de serie Transparant op de Followup-site.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
18 januari 2017