Skip to main content

Giuliana (012)

02 april 2017
Hits: 461

vrijdag 31 maart-2006
Zoals zoveel schandalige incidenten in Irak is ook de Amerikaanse aanslag op de Italiaanse journaliste Giuliana Sgrena en de Italiaanse 002 Nicola Calipari van ruim een jaar geleden listig het moeras in gemanouvreerd dankzij de innige samenwerking tussen de CIA en de mainstream pers. Uiteindelijk ging het om een vergissing van een zenuwachtige soldaat.
Je zou zeggen, dat daarmee de zaak was afgedaan. Not so.
Dat komt door een interview dat de Italiaanse zendgemachtigde RAI had met Wayne Madsen. Een oud-agent van de National Security Agency (NSA) die bekeerd is tot de kerk van de kritische journalistiek. Dat interview ging over de rol van de NSA bij het afluisteren van het mobiel telefoonverkeer in Irak. Inclusief de gesprekjes die Calipari voerde in het kader van de door hem geleide bevrijdingsoperatie rond zijn gegijzelde landgenote.
Dat interview viel niet best bij de Amerikaanse rakkers die nog steeds achter het idee staan dat je met fosforbommen, martelpraktijken, het schoonvegen van moskeeën en andere gezelschapsspelletjes democratisch besef kan kweken. Als een bullet verzochten ze de Italiaanse opsporingsinstanties om uit te kijken naar Madsen, omdat ze hem graag voor de kadi wilden slepen naar aanleiding van zijn uitspraken in het RAI-interview. Daar ziet Madsen met enig verlangen naar uit, dus zal dat intimiderende initiatief aan de overkant van de plas bijna zeker geen vervolg kennen.
Omdat het hele verhaal over die zenuwachtige soldaat ondanks alles toch de voornaamste kandidaat lijkt te worden voor de eretitel Eend van het Jaar parachuteerden dezelfde anti-Madsenrakkers bij het Italiaanse OM een nouveauté. In Irak zit namelijk de “terrorist” Mustafa Mohamed Salman al een tijdje achter het gaas met zijn fluit te spelen. Om hem van die nare gewoonte af te helpen schoven belanghebbenden hem naar voren met een verhaal dat net zo onzinnig is als de overtuiging, dat oma Bea graag zou willen meelopen met de oma’s van de Plaza de Mayo. Volgens Salman is het vehikel van Calipari en Sgrena tot een Gruyère getransformeerd, omdat een soennitische sjeik Hussein, die door Sgrena geïnterviewd zou zijn, de Amerikanen had ingefluisterd dat de auto van de Italianen een bom vervoerde. Dat was de reden waarom de toch niet zo zenuwachtige soldaat op de auto met conspiratieve inhoud had geschoten toen die doorreed na een stopteken.
Het Romeinse OM heeft inmiddels een ploegje rubberzolen op de zaak gezet. Hoe gek moet je wezen? Of hoe doortrapt? Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017