Skip to main content

Blikscaters! (002)

04 januari 2016
Hits: 832

vrijdag 6 januari-2006
Even iets voor de record. Onze info was dat Philippe de Caters ergens in Spanje zou huizen. Maar volgens verschillende Belgische bronnen zou onze Philippe nog steeds in Ukkel wonen.
Het een hoeft het ander niet uit te sluiten, maar mocht ie nog steeds in het Brusselse zitten dan is de voormalige bezitter van de aan Vervoordt verpatste portierswoning in ieder geval wat makkelijker te benaderen. Hopen we.
Nu we het toch over die door Axel in 1997 verworven stulp hebben: op 17 december 1991 werd Katrien de Cuyper voor het laatst in levende lijve gezien, op 19 juni 1992 werd haar lichaam teruggevonden in de Antwerpse haven. Ze was gewurgd.
Volgens Regina Louf (getuige X1) behoorde Katrien tot een stel kinderen die in de portierswoning sexueel zwaar werden mishandeld. Maar zoals al eerder vermeld konden door een aantal tegenstrijdigheden in haar verklaringen de aan de zaak werkende bromsnorren en veldwachters er geen praliné van maken en legden daarom al heel snel de zaak in wezen af. Vraag blijft of dat de enige echter reden was.
Hadden de wetshandhavers bijvoorbeeld ook hun opschrijfboekje en hun potloodje opgeborgen als ze hadden gehoord, dat de toentertijd als beenhouwer annex traiteur in de weer zijnde Norbert de Cuyper, de vader van Katrien, delicatessespijzen zou hebben geleverd aan de Catershof? En misschien niet persoonlijk aan de eigenaren van het pand, maar aan de op dat adres tussen 12 februari 1991 en 12 april 1995 gevestigde BVBA Catershof.
Wat deed die BV? Die organiseerde volgens het Staatsblad seminaries, business-meetings, culturele evenementen en party’s.Verder kon de BV als vehikel dienen voor de promotie van allerlei handelswaren en produkten, p.r.-activiteiten en de fabricatie, groothandel, kleinhandel, import en export van alle voedingswaren, zuivelproducten, dranken, fruit en groenten, koloniale en overzeese waren. En bij dat laatste zouden leveranties van beenhouwer/traiteur De Cuyper uitstekend passen.
Maar er is meer. Want de BV hield zich ook bezig met de aan- en verkoop, transit en herstellingen van alle electrische en electronische geluids- en beeldapparatuur. En dan gaan onze gedachten ineens uit naar heel andere zaken (1).
Wie waren deze blijkbaar van alle markten thuis zijnde luitjes achter deze BV? Een Philippe Meeuwes uit Brasschaat en een Benoit Guiette uit Antwerpen-Wilrijk. Philippe stond te boek als kok en als bestuurder van vennootschappen en Guiette als zelfstandig organisator.
Mochten de beweringen van Regina juist zijn, dan zouden deze Philippe en Guiette dus de eersten zijn die daarover misschien iets meer zouden kunnen vertellen. Zijn ze ooit verhoord? Nee. Althans, voor zover onze bronnen dat kunnen nagaan. Hier is het laatste woord nog niet over gezegd. Stay tuned.

1. Bijvoorbeeld naar de BVBA Audio Corporation uit de serie Adel Verplicht.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
04 januari 2016
Blickscaters!