Skip to main content

Octopussy (234)

10 januari 2017
Hits: 571

dinsdag 18 april-2006
Naar aanleiding van onze berichtgeving over de heren Beesemer en Rosenbaum mochten wij tot onze blijde verrassing een mailtje ontvangen van ene Fred. En die missive had grosso modo de volgende inhoud:

 

  • Amazing Asia is volgens Fred geenszins op de fles gegaan, het is opgehouden in de vorm waarin het bekendheid genoot en overgegaan in andere handen;
  • Verder zou de heer Beesemer (cq. schoonvader Rosenbaum) ook geen plannen koesteren om Jimmy Woo over te nemen;
  • En dat de heer Rosenbaum 575 meloen krediet had bij de ING raakte kant noch wal. Bovendien bankierde hij ook bij andere geldzakken;
  • Wij schreven wel veel over stenen stapelen, maar we hadden er de ballen verstand van.


Wat dat laatste betreft heeft Fredje gelijk, maar dat wil niet zeggen dat ook onze bronnen als nitwits door het leven strompelen. Echt niet.
Dan Amazing Asia. De versie van Fred is leuk en aardig, maar waarom zouden erkende smikkelaars als bijvoorbeeld Willem Endstra, Klaas Hummel en de rest van de avontuurlijke misjpoge zich daar vaak hebben opgehouden als er sprake was van een hompentent? Nee, het was een succesvolle onderneming die vrij plotseling door zijn hoeven zakte. En her en der een bakje schulden achterliet. En dan kan er nu een andere exploitant in het pand driftig aan het timmeren zijn en de boel voorzien van een likje verf om de boel van een fris en fruitig tintje te voorzien, we zaten er wat ons betreft geen mijlen naast.
Wat de overname van Jimmy Woo betreft: er zou een mondelinge overeenkomst zijn tussen de heer Beesemer (cq. schoonvader Rosenbaum) en de huidige eigenaren van de trendy outfit bij het Leidseplein. En mondelinge overeenkomsten hebben de prettige eigenschap dat ze niet op papier staan en dus naar de buitenwacht altijd zijn te ontkennen. Maar onze Kleintje-fluisteraars houden voet bij stuk. Sterker nog, zij beweerden dat de heer Beesemer (cq. schoonvader Rosenbaum) ook al begerige blikken had geworpen op het sappige Leidsepleintheater. Niet waar? Wel waar? Als we een toekomst hebben, zal die het ons leren. Een dooddoener? Wat Ronald Jan Heijn kan, kunnen wij ook (1).
O ja, we zouden bijna dat krediet van 575 meloen van de heer Rosenbaum bij de ING vergeten. Is het nou meer of minder Fred? Horen we misschien nog wel. Stay tuned.

1. zie in deze rubriek de recente serie Filmpje.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
10 januari 2017