Skip to main content

Insider dealing

Hits: 345

zaterdag 12 augustus-2006
De aandelen in luchtvaartmaatschappijen kregen een flinke klap na de arrestatie van Britse moslims afgelopen week. Maar net als ten tijde van 09/11 bleek dat er voor en na die arrestatie flink gehandeld is in aandelenopties van verschillende maatschappijen. Handel met voorkennis lijkt voor de hand te liggen. (zie)
Nu was die voorhanden arrestatie al wat langer bekend bij insiders. Zo werd Bush op 4 augustus geïnformeerd over de op handen zijnde arrestatie (net als zijn makker Cheney), Tony Blair belde op 5 en 6 augustus met Bush om hem te informeren over de voortgang van het onderzoek naar die groep (beter gezegd, de voortgaande infiltratie ervan, Operatie Overt).
Overigens was men in kringen van luchtvaart en veiligheidsdiensten al sinds januari 1995 op de hoogte van de mogelijke mix van vloeibare stoffen aan boord van een vliegtuig. In december 1994 ontplofte een op die manier gemaakt bom aan boord van een Japans vliegtuig. Resultaat 1 dode. De ‘ontwikkelaars’ van deze methode waren Ramsi Joesoef en Khalid Sheich Mohammed. Het was toen de bedoeling om zo’n twaalf Amerikaanse vliegtuigen boven de Stille Oceaan op te blazen, maar de zaak werd gelekt).
Heeft u de afgelopen 11 jaar iets gemerkt van extra veiligheidsmaatregelen, zoals geen handbagage aan boord, of het drinken van de vloeistof die je mee aan boord neemt. Nee toch? Gek hè?

Klik hier om uw reactie toe te voegen