Skip to main content

De rechterlijke macht en Bas Koole (008)

02 april 2017
Hits: 616

maandag 20 maart-2006
Goed, gaan we door met het ontrafelen van het nieuwe netwerk dat is verrezen uit de verzamelde as van New World en Fecundo. En dan met name over de rol die de naar eigen overtuiging leliewitte Fons Schirris daarin lijkt te spelen. Volgens de Fonz zelf heeft hij bijvoorbeeld makelaarswerkzaamheden verricht voor HyFive, een verzekeringsvehikel van ene Raymond Hommerson in Uithoorn.
Hoe het zit, zit het, maar we kwamen de naam van Hommerson in Fecundo-verband al eerder tegen. Uit een door ons op 1 februari 2005 in de serie Octopussy gepubliceerde mail van de gepassioneerde ir. Koole blijkt dat vriend Hommerson samen met zakenpartner Sontrop voor 1,1 meloen bij New World in het krijt stonden. En dat beide verzekeraars wat de betaling van het achterstallige postje betreft niet vooruit waren te branden. Dus had toenmalig puinruimer Koole zich genoodzaakt gezien om daar aangifte van te doen (1). Hoe een en ander is afgelopen zijn we nooit aan de weet gekomen, want onze levendige correspondentie met de ir. werd vrij plotseling eenzijdig afgebroken. Maar het lijkt er in ieder geval sterk op, dat de door de Fonz omhelsde broodheer ook al niet in aanmerking kwam voor de unanieme goedkeuring van de Nederlandse Vereniging voor Huisvrouwen.
En blijkens een mail van een boze lezer, die een duik had genomen in de databank van de Kamer van Koophandel is er nog meer reden om aan het leliewitte karakter van de Fonz te twijfelen. Een citaat:

“... In het kort zal ik weergeven wat daar te vinden is als je zijn (Fonz’, red.) eigen beleggingsplan oproept. Zijn product heette Rendeco en was gevestigd aan de W.M. Dudokweg 73 d te Heerhugowaard. Het product werd verkocht door Rendeco BV en was bijna een copie van New World Investments/Products BV van Jan Schorsy (2). Volgens de brochure was het hoofdkantoor van Schirris’ Costaricaanse bedrijf in Torre Mercedes, San José gevestigd. Net als, jawel, GTN. Dat laatste staat voor Gruppo Tierras Nuevas, het bedrijf van Jan Schorsy. De Kamer van Koophandel in Zeeland geeft aan dat de onderneming is gevestigd op Goudend 10 te Middelburg (Jan Schorsy). Statutaire zetel te Uithoorn. Enig aandeelhouder was Tuttifrutti 4 U BV, gevestigd aan de Zuidmede 18 in Middelburg (het huisadres van Jan Schorsy). Gefailleerd op 7 maart 2006. Tot 16 juni 2003 was F. directeur van deze onderneming. F. was de (financiële) rechterhand van Jan Schorsy, alleen had die geen handen (3). Na genoemde datum werd de heer Schirris directeur van die club.
Verder staat bij de KvK een Stichting Derdengelden RendEco op de Dudokweg in Heerhugowaard vermeld. Bestuurder van deze stichting is Assent Nederland BV, gevestigd te Middelburg. Enig aandeelhouder van deze club was uiteraard Tuttifrutti 4 U BV, waarvan de bestuurder ook een Schorsy was: dochter Patricia. Assent was opgericht door F. en failleerde op 3 maart 2004.
”

Een ding mag je toch wel als vaststaand beschouwen: Fons Schirris waart alweer geruime tijd rond in het haast ondoordringbare citrusbomenbos van ir. Bas Koole en Jan Schorsy. Waarom hij daarover uiterst terughoudend is, mag duidelijk zijn. Stay tuned.

1. Zie aflevering 150 van Octopussy op onze Followup-site.
2. Voor de kleurrijke Jan Schorsy verwijzen wij bijvoorbeeld naar de kleine serie Fecundo à la Schorsy, opgenomen in Fecundo-Costa Rica op onze Followup-site.
3. F. figureert eveneens in Fecundo à la Schorsy, plus in de daarop volgende Repliek van Ben (Ansems).

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
De rechterlijke macht en Bas Koole