Skip to main content

Riool (026)

26 maart 2017
Hits: 429

maandag 30 januari-2006
En wij maar denken dat het wereldrecord van de Amsterdamse superbef Leo de Wit stond als een spinhuis (1). Blijkt toch niet zo te zijn. Na het protest van Steve Brown van 21 januari heeft het Hof de advocaat-generaal van het OM meteen verzocht eens na te vlooien of De Wit’s supersonische besluit om Brown’s zaak versus Hij/Zij Online’s Leo van Rooijen te seponeren wel door de beugel kan. Een soort dopingcontrole, maar dan anders.
Mocht de advocaat-generaal op grond van de artikel 12 Sv procedure iets ongerechtigds vinden, dan wordt de fabelachtige recordtijd van De Wit alsnog uit de boeken geschrapt en moet de superbef de zaak binnen redelijke tijd in behandeling nemen.
Wij houden, zoals dat ons betaamt, de zaak nauwlettend in de kieren. Of er stiekem geen flesjes worden verwisseld in de plasruimte van het gerechtsgebouw aan de Parnassusweg. Of dat de advocaat-generaal samen met de wereldrecordhouder in een luxe etablissement de zaak onderhands beklinken. Zo zijn wij niet getrouwd. Stay tuned.

1. Zie ook aflevering 25 dd. 20/1/2006.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2017