Skip to main content

Apport

Hits: 411

dinsdag 10 januari-2006
Afgelopen weekend verklaarde de voormalige Britse topgeneraal Sir Michael Rose, dat premier Tony Blair vriendelijk edoch beslist moet worden verzocht om op te zouten. Omdat hij er politiek verantwoordelijk voor is dat Engeland op uiterst losse gronden in een uitzichtloze oorlog is beland. Geen verdwaalde oliebol, deze Sir Michael, maar een voormalig VN-bevelhebber in Bosnië.
Als een van de hoogste luitjes uit het militaire apparaat in 2003 bij wijze van signaal de pipe aan Maarten of George had gegeven, was volgens de generaal het besluit misschien ook anders uitgevallen. “Ik was op zulke vloeitjesdunne gronden nooit een oorlog begonnen.”
Sir Michael’s verklaringen maken deel uit van de docu “Iraq: The Failure of War” van oud-oorlogscorrespondent en parlementslid Martin Bell, die vrijdag op de televisiezender Channel 4 wordt uitgezonden.
Bell: “Je troepen een oorlog insturen is het ernstigste besluit dat een regering kan nemen. In het geval van Irak grensde de nonchalance waarmee dat gebeurde aan achteloosheid.”
Dat zijn andere geluiden dan bij ons uit de mainstream pers opstijgen. Laat staan uit kringen van onze topbrass. Maar dat heb je als je als schoothond van Bush door het leven gaat. Je moet door een brandende hoepel springen als je baasje dat wil. Zelfs als je toevallig Pechtold heet.

Klik hier om uw reactie toe te voegen