Skip to main content

9/11

Hits: 328

donderdag 14 september-2006
Nog emotioneel geraakt bij de herdenking van 9/11? Nee, wij ook niet. Raar hè? Terwijl dat optreden van Osama’s Flying Circus toch ook bij ons ernstige naschokken heeft veroorzaakt als Geert Peroxyde, Ayaan Pepperspray en Max Westerman, van wie de laatste in het babbelprogramma van Pauw & Witteman met zoveel gemak alle discrepanties in de officiële 9/11-story van tafel poetste, dat je zou zweren dat ie wist waarover ie sprak.
Overigens vond maandag in het land achter het Vrijheidsbeeld niet alleen de herdenking plaats van de onvoorstelbare gebeurtenissen in 2001, maar er werd bijvoorbeeld ook recht gesproken. En zelfs recht dat zo krom was dat een banaan er kaarsrecht bij leek. Op diezelfde herdenkingsdag wist een rechter in El Paso namelijk iets heel fijnzinnigs te presteren. Hij gaf de opdracht om de heer Lopez Carillo op vrije voeten te stellen. Die zat daar achter het gaas van een opvangcentrum voor lieden die illegaal de VS waren binnengekomen. Eigenlijk moest ie het land worden uitgemieterd, maar geen enkel ander land wilde hem hebben. En zo’n ouwe baas van 78 kan je niet tot in lengte van dagen in een opvangcentrum houden. Da’s niet menselijk.
Nou was die Lopez Carillo dat óók niet, want net als Osama was ie verantwoordelijk voor terroristische activiteiten. Weliswaar in lang vervlogen tijden, maar hij was nooit veroordeeld voor het opblazen van een Cubaans vliegtuig met 73 mensen aan boord. Laat staan voor andere monsterlijkheden in Midden-Amerika. Maar hij werkte daarbij een tijdlang samen met de CIA in de strijd tegen commies als Fidel en de Sandinisten. Kijk, en dat scheelt een slokkie op een badkuip met water. Terrorisme mag, als het maar strookt met de Amerikaanse buitenlandse politiek.
Dat geldt ook voor het plegen van een coup. Worden van harte gesteund door Jan Peter Klootviool’s opdrachtgevers in het Witte Huis. Neem bijvoorbeeld de militaire machtsgreep in Chili in 1973, toen generaal Pinochet met militair geweld de democratisch gekozen regering Allende aan flarden schoot en daarna duizenden mensen liet vermoorden cq. verdwijnen. Die coup vond plaats op ... 9/11. Herdacht? Ja, uuuh, zo kan je wel aan de gang blijven natuurlijk. Lullig voor die Chilenen hoor, maar hé, that’s life.

Klik hier om uw reactie toe te voegen