Skip to main content

Oortjes

Hits: 358

zondag 15 januari-2006
Het gaat lekker aan de overkant van het plasje. Tony Blair gaat binnen een paar weken officieel het voorstel lanceren om het verbod om volksvertegenwoordigers af te luisteren op te heffen. Kunnen de oortjes van MI 5 eindelijk legaal doen wat ze al decennia illegaal deden. Tenminste, als Tony’s voorstel het haalt.
Zonder enige twijfel komt dat malle voornemen voort uit de diverse lekkages van de afgelopen tijd, waarbij parlementariërs betrokken waren. Het laatste voorval binnen die context deed zich een paar weken geleden voor. Toen kwam naar buiten dat de neo-nazi van het Witte Huis van plan was om de zender van Al Jazeera in Quatar plat te gooien naar aanleiding van reportages over de Amerikaanse oorlogsmisdaden in het Irakese Fallujah. Blijkens gelekte informatie heeft ie dat met vriend Tony besproken tijdens een van diens bezoeken aan Bushieland op 16 april vorig jaar. Het bombardement is niet doorgegaan, maar het kwartje had netzogoed andersom kunnen vallen, getuige de Amerikaanse aanslag op het leven van de Italiaanse journaliste Giuliana Sgrena in verband met de door haar verzamelde info over Fallujah.
Inmiddels zijn de schuldigen in Engeland al voor de kadi getrokken wegens het laten lekken van staatsgeheimen. Kunnen een leuke douw krijgen. Om de moed bij andere klokkenluiders in spe eruit te halen. Voorlopig mag de AIVD verdachte Haagse figuren als Albayrak, Arib, Azough, Cörüz, Eski, Hirsi Ali, Karimi, Koser Kaya, Lazrak, Örgü, Szabo, Tjon-a-ten niet afluisteren. Officiel tenminste niet. Maar misschien komt er weer een for-your-eyes-only-briefje het Torentje binnenwaaien. Of een oekaze uit Washington. Weet Jan Peter Efteling waar hij zich aan te houden heeft op dit terrein. En het onvolprezen duo Donnie en Remmie. Kwestie van tijd.

Klik hier om uw reactie toe te voegen