Skip to main content

Octopussy (276)

05 januari 2017
Hits: 518

woensdag 18 oktober-2006
In aflevering 268 van deze serie maakten wij al melding van het vertrek van Bobby van der Zijden naar Israël. De oud-eigenaar van Het Wapen van Zeewolde verblijft daar nog steeds en zou naar verluidt een hotel runnen in Eilat. Daarnaast maakt hij blijkbaar af en toe wat tijd vrij om onze site te lezen. Hij stuurde ons namelijk een mailtje met zijn reactie op de inhoud van onze luimige artikeltjes over Zeewolde. Een mailtje met matzeballen. Zo zegt Bobby bijvoorbeeld het volgende over sheriff Henk Klein:

“Wat Klein betreft, dat was een heel labiele man. Hij had ook een hoop verhalen over mij gehoord. Als hij bij me was deed hij alles voor me. Daar heb ik wel gebruik van gemaakt. Dan gaf ik hem een fooitje. Later hebben ze hem gepakt en overgeplaatst.”

Jammer dat Bob er niet bij zegt wat vriend Henk zoal voor hem deed. Maar we gaan niet van de veronderstelling uit dat Henk na sluitingstijd de toiletten uitboende. In ieder geval staat nu wel vast dat de toenmalige bromsnor poen kreeg toegeschoven voor zijn stille activiteiten en dat schijnt niet te mogen. Of de korpsleiding daarvan op de hoogte is geraakt weten we niet, maar Klein is inderdaad overgeplaatst. Naar Almere of all places. Aanleiding daartoe zou intern gedreutel zijn geweest over een auto die hij van de Volmergroep had gekregen toen zijn eigen vehikel was gestolen. Uiteindelijk zou de sheriff hebben verklaard geld te hebben geleend voor de aanschaf van de vervangende wagen. Niet onmogelijk, maar je reputatie raakt door dit soort akkefietjes wel op drift.
Bovendien was er al meer gebeurd. Een voorbeeld: Een of meer onverlaten doen een inbraakpoging. Klein erheen, loopt door het pand en noteert later dat er niks is gestolen. Dat was het. Wel merkwaardig, want datzelfde pand werd in de smiezen gehouden door een O.T. (observatieteam), omdat er binnen apparatuur en vaten stonden die direct gerelateerd waren aan de productie van XTC. Volgens berichten uit het gemeentelijk apparaat zou onze Henk wel vaker wat soepeltjes zijn omgegaan met gegevens over dit soort productielijnen, stashes en afvaldumps. Maar goed, sinds kort zou Klein niet meer tot de orde der koddebeiers behoren, maar een baan hebben bij de afdeling Verkeerszaken van de gemeente Almere. Je moet toch wat.
Meer over de brief van Bobby van der Zijden in de volgende aflevering. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
05 januari 2017