Skip to main content

Remkes (013)

26 maart 2017
Hits: 544

dinsdag 30 mei-2006
Zo, dat weten we ook weer. Net als in de bananenrepubliek van Bush mogen ook hier journalisten naar believen worden afgeluisterd door de AIVD. Aldus minister Remkes. Vooral die lastige klootzakken die zich bezighouden met het naar buiten brengen van zogenaamde staatsgeheimen. Alles wordt keurig vastgelegd op door Remmie en Donnie in Tel Aviv geleasde spulletjes, vermenigvuldigd met een kopieerapparaat op de gang en vervolgens uitgedeeld aan al dan niet in de petoet zittende avonturiers en of buitenlandse collega-snuffelaars. Weten ze tenminste waar de vijand zit. Dit alles in afwachting van een wet die binnenkort zonder twijfel als een scheet door de Kamer zal worden geblazen, waarbij de bevoegdheden van de AIVD verder zullen worden uitgebreid. Inclusief dat afluisteren. Je bent een Amerikaanse kolonie of niet.
Die wet moet er komen omdat ze aan de oever van de Hofvijver bang zijn dat de baarden in ons land wel eens serieuzer naar het kromzwaard zullen grijpen, nu het eind van die uitdunningsoperaties in Irak en Afghanistan verder weg lijkt dan Madrid of Londen.
Journalisten moeten volgens Remmie trouwens geen kapsones hebben. Het zijn doodgewone burgers en ze staan dus niet buiten de wet. Als de oortjes van de AIVD dus denken dat een paar krantenjongens fout bezig zijn, dan mogen ze luisteren van Remmie.
Lekker hè, als je minister bent hoef je nergens bang voor te zijn. Kan je bijvoorbeeld bij de carnaval rustig je PC Hooft-tractor op de verkeersvrije Grote Markt in Groningen neerzetten zonder een klem of een plakker te krijgen, je uitsloven in een kroeg met een lekkere blonde meid en uren later met een licht hoofd het etablissement verlaten om onder begeleiding van een paar oortjes je vette lappen op te zoeken. Maar ja, verschil moet er zijn. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2017